Eds pistolskytteklubb

Om vår klubb

Eds PSK bildades i april 1938 och hade första året 18 medlemmar, Axel Andersson, Georg Andersson, G Hollsten, D Holm, L A Jonsson, Valfrid Johansson, Bengt Nilsson, A Sjöholm, N Svensson, Nils Svensson, J Wallin, C G Högman, Å Netterblad, M Paulsson, Norsted-Karlsson, B Elliot, D Elliot, A Braugstad.

 Några noteringar från de första åren om vilka som satt i styrelsen finns inte. Från 1962 var John Lång ordförande i föreningen, han efterträdes av Björn Södergren som var ordförande till och med 1997. Därefter var Tommy Rundqvist ordförande fram till och med 2020. För närvarande leds föreningen av Niklas Andersson.

 Föreningens första SM guld togs av Björn Södergren 1978 i Bana A. 1980 tog Sigvard Andersson guld i bana A. Han följde upp med ytterligare ett guld i samma klass 1982. Andersson hade tidigare tagit flera titlar i andra föreningar.

  I början av 1990-talet drog Jan Mohr igång magnumfältskyttet för föreningens räkning och det kom att bli föreningens hittills största framgång. Olof Jakobsson följde efter och tog en RM titel 93 och Mohr en 94. 1995 fick magnumfältskyttet SM status och Roger Johannesson tog SM guld 95 och 98. Framgången fortsattes av Tommy Rundqvist som tog SM guld 97, 00, 01 och 06.  På grund av den goda tillgången av bra skyttar har föreningen tagit 15 SM-lagguld och det har blivit gott om andra och tredje platser både i lag och individuellt.

2001 fick Olof Jakobsson och Tommy Rundqvist Stormästarmärket vilket utdelas som erkänsla för framstående skytteprestationer under ett flertal år.

Föreningen har idag 33 medlemmar och vi skjuter; Precisionsskjutning, fältskjutning, magnumfältskjutning, magnumprecision, militär snabbmatch, och luftpistol. Vi är anslutna till Svenska pistolskytteförbundet SPSF och tillhör Västgöta-Dals Pistolskyttekrets.

På vinterhalvåret skjuter vi luftpistol och håller då till under Hagalid, sommartid är det krutskytte som gäller. Är du intresserad av att prova pistolskytte är du välkommen att höra av dig. Se kontakt